2021.04.11.

Klíma fűtés

Habár a klímával való fűtés mára már nem számít egyedinek, mégis az emberek túlnyomó többsége máig abban a tudatban él, hogy a légkondicionálóval csak is kizárólag hűteni lehet. A klímával való fűtési technológia nem mai keletkezésű, hiszen a klíma fűtés és a hűtés is ugyan azon az elven alapszik.

Kínálatunkban a fűtésre használt légkondicionálók a hideg téli napokon biztos megoldást kínál Önnek, és családjának. Nagyszerű kiegészítés egy gáz fűtési rendszer mellé, de egy teljes értékű gázkazánt is kiválthat abban az esetben, ha prémium kategóriás klímáinkra esik a választás.

A klímával való fűtés főbb előnye, hogy megfizethetőbb, mint a gáz alapú szerkezeteké. Az inverteres klímakészülékek célja az energiatakarékosság, így nem kell attól félni, hogy jóval többet kell fizetnünk. Mint minden, a technológia is rohamosan fejlődik, így egyszerre használhatjuk a hideg téli napokon fűtésként és meleg nyári napokon hűtéshez egyaránt.

Rásegítő fűtésre leginkább tavasszal és ősszel van szükségünk, hiszen ebben a két évszakban elég gyakori a hőmérsékletváltozás. Egyik nap még a hűtésre, viszont lehetséges, hogy másnap már fűtésre van szükségünk. Míg a radiátorok jellemzően pár óra alatt fűtik fel a lakást, addig a klímaberendezésünk akár negyed óra alatt képes ugyan erre. Ráadásul készülékünk javítása egyszerűbb lehet, mint egy kazáné.

Ez a gázhálózattól függetlenül bárhol kialakítható, illetve könnyen telepíthető, majd később is módosítható az esetleges felújítások alkalmával. A fűtés klímával komplett megoldást nyújthat számunkra, ami mellett 2-3 éven belül visszahozza a költségét, ami később segíthet a spórolásban is.  Ha klímakészülékét nem rásegítő fűtésnek tervezi használni, ajánljuk prémium kategóriás légkondicionálóinkat. Erre az esetre főként az inverteres klímák jelenthetik a legjobb megoldást, ami által egyszerűbbé és kényelmesebbé tehetjük mindennapjainkat.