Balatonalmádiban villám csapott a táborozó gyerekek egyik faházába, a Bajcsy-Zsilinszky utcában. Az épület rögtön lángba is borult, de szerencsére a balatonfűzfői és a veszprémi tűzoltóknak közösen sikerült megfékezniük a tüzet. – írta a katasztrófavédelem.

A táborban a baleset idején 99 fő tartózkodott, ebből 88 fiatal, közülük azonban mindösszesen hárman szenvedtek füstmérgezést, őket azonnal, később pedig egy kísérőt is könnyű sérülésekkel szállítottak kórházba a mentők.

A tábor területén 13 faház található, ebből egy égett ki, de lakosságvédelmi intézkedésre nincs szükség.

Forrás: hvg, velvet

Kép: s.ripost.hu

Vivi

Mező Vivien

Szeptemberben kezdem az SZTE-n a Kommunikáció és médiatudomány mesterképzést, előtte ugyanitt magyar alapszakot végeztem kommunikáció minorral. Már a gimnáziumban is érdekelt a média, a hírszerkesztés, ekkor kezdtem el újságíróként tevékenykedni a suliújságban. Az egyetemre kerülve rögtön kaptam az alkalmon, hogy itt is részese lehessek valami hasonlónak, így elsőként a SZTE-reo, majd az Epresso újságírója lettem, most pedig az Epresso főszerkesztőjeként tevékenykedem. Főként közéleti, illetve oktatással kapcsolatos témákkal foglalkoztam és foglalkozok most is, de nyitott vagyok mindenre. Szerintem ez az egyik legfontosabb újságírói tulajdonság, így igyekszem minden témáról mélyreható és hiteles cikket készíteni, hogy a különböző problémák minden oldalát megismerjék az olvasók.