A London School of Economicson (LSE) kedden bemutatót tartottak egy új kurzusról. Hatalmas érdeklődéssel fogadták a hallgatók, de mi lehet ennek az oka?

A neves londoni egyetem Center for Women, Peace and Security nevű központja ősszel indítja a világon egyedülálló mesterképzését. A kurzus Nők, béke és biztonság néven fog futni, amelynek vendégtanára lesz a 41 éves amerikai színésznő, Angelina Jolie.

Jolie előadása előtt a The London Evening Standard című brit napilapnak elmondta, hogy "kicsit ideges", de reméli, hogy jól a fog menni a dolog, mivel ez a képzés nagyon fontos számára.

A nőkre és jogaira összpontosító központot 2015-ben nyitotta meg Angelina Jolie és William Hague. A volt brit külügyminiszter, aki szintén az intézmény vendégprofesszora lesz, már évek óta együttműködik Jolie-val a nemi erőszak felszámolásáért a világ válságövezeteiben.


Forrás: eduline.hu

Képek: 24.hu

Margit

Hodován Margit

Hodován Margit vagyok, a Szegedi Tudományegyetem magyar alapszakos végzős hallgatója. Már középiskolás korom óta érdekel a média világa. Itt az egyetemen lehetőséget kaptam, hogy ne csak pusztán külső szemlélője, hanem részese is lehessek. Újságíróként eleinte kulturális témákról írtam cikkeket (programajánlók, színházkritikák, kiállítások), jelenleg teljesen más témákkal foglalkozom: a felső-, és közoktatási hírekkel. Ijesztő volt az elején, de mára ez háttérbeszorult. Ezekről is kell írni, kell olvasni és kell, hogy tudjunk róluk!