Sokféle módon kiálltak már a kormány által tűz alá vett CEU mellett, az elmúlt hetekben. Így tett Berthold Rittberger, a Müncheni Egyetem politikatudományi tanszékének vezetője és Jeremy Richardson is, aki az új-zélandi Canterbury Egyetemen oktat és 4 évet töltött Oxfordban.  Írtak egy nem mindennapi, kreatív tanulmányt.

Mi történik, ha nem védjük meg az oktatás szabadságát? címet viseli és nagyon gyorsan végig lehet futni. Absztraktot egyáltalán nem tartalmaz, a kulcsszavaknál csupán annyit találni, hogy #IstandwithCEU, a szöveg pedig így néz ki:

  1. 1. Nincs bevezető

  2. 2. Nincs érvelés

  3. 3. Nincs elemzés

  4. 4. Nincsenek következtetések és iránymutatás a jövőbeni kutatásokhoz

  5. 5. Nincsenek feltett kérdések.


Forrás: eduline.hu, tandfonline.com, hvg.hu

Képek: opendemocracy.net

Margit

Hodován Margit

Hodován Margit vagyok, a Szegedi Tudományegyetem magyar alapszakos végzős hallgatója. Már középiskolás korom óta érdekel a média világa. Itt az egyetemen lehetőséget kaptam, hogy ne csak pusztán külső szemlélője, hanem részese is lehessek. Újságíróként eleinte kulturális témákról írtam cikkeket (programajánlók, színházkritikák, kiállítások), jelenleg teljesen más témákkal foglalkozom: a felső-, és közoktatási hírekkel. Ijesztő volt az elején, de mára ez háttérbeszorult. Ezekről is kell írni, kell olvasni és kell, hogy tudjunk róluk!