Az National Security Agency (NSA, magyarul Nemzetbiztonsági Ügynökség) szakértői szerint valószínűtlen, hogy 2020-ig megmarad az Amerikai Egyesült Államok (USA) vezető pozíciója.

Ha Kína átveszi a technológiai vezetést, az alááshatja az USA gazdaságának több jelenleg jövedelmező ágazatát, ezért arra is figyelmeztet a titkosszolgálat, hogy ez nem csak biztonsági fenyegetést jelent.

A jelentés alapján ez még megfordítható folyamat lenne állami beruházásokkal, de Trump elnöksége alatt nehéz bármi biztosat mondani erről.

Nem először fordul elő az, hogy valaki aggodalmát fejezi ki Kína technológiai előretörésével kapcsolatban. A mostani jelentés különleges erős hangvételében és mert egy titkosszolgálattól érkezett, mely maga is ijesztő informatikai eszközöket használ.

Mindenesetre, ha informatikával szeretnétek foglalkozni, akkor bátran figyeljétek a kínai egyetemeket is.

Forrás: eduline.hu

Kép: wikimedia.com

Instagramcapture 6c1f7fea 4fa7 4621 af54 f3d54c1be526

Tanács Dóra Gréta

Tanács Dóra Grétának hívnak, jelenleg az SZTE JGYPK Kommunikáció és Média (Moderátor) szakos hallgatója vagyok. A gimnázium óta érdeklődök a média világa iránt, ekkor keltette fel figyelmemet először az újságírás. Az, hogy egyetemi szinten is tanulhatok róla hatalmas segítséget jelentett abban, hogy elkezdjem, és hogy színvonalas cikkekkel segítsem hallgatótársaim, oktatóim. Célom, hogy ezek által mindenki bepillantást nyerhessen az oktatás világába. Remélem, hogy a jövőben egyre többen bizalommal fogják majd olvasni írásaim, hiteles forrásként tekintenek rájuk, rám.