A francia belügyminisztérium szóvivőjének a múlthét csütörtök délutáni közlése szerint nyolc sebesültje van annak a lövöldözésnek, amely pár órával korábban egy délkelet-franciaországi középiskolában történt.

A Grasse városában lévő Alexis de Tocqueville nevét viselő iskolában egy 17 éves fiú rálőtt az igazgatóra. A rendőrség őrizetbe vette a diákot, aki puskával, két pisztollyal és két gyakorlógránáttal volt felfegyverkezve.

A Reuters brit hírügynökség tudomása szerint két diák lőtt rá az igazgatóra, egyiküket elfogták, a másik fiatal viszont elszökött a helyszínről. Az iskolában pánik tört ki a diákok között, akik menekülőre fogták, és a szomszédos áruházba vették be magukat.

Ugyancsak a Reuters szerint egy másik francia belügyminisztériumi forrás csak három sebesültről tud.


Forrás: eduline.hu

Képek: faktor.hu

Margit

Hodován Margit

Hodován Margit vagyok, a Szegedi Tudományegyetem magyar alapszakos végzős hallgatója. Már középiskolás korom óta érdekel a média világa. Itt az egyetemen lehetőséget kaptam, hogy ne csak pusztán külső szemlélője, hanem részese is lehessek. Újságíróként eleinte kulturális témákról írtam cikkeket (programajánlók, színházkritikák, kiállítások), jelenleg teljesen más témákkal foglalkozom: a felső-, és közoktatási hírekkel. Ijesztő volt az elején, de mára ez háttérbeszorult. Ezekről is kell írni, kell olvasni és kell, hogy tudjunk róluk!