Közeleg az érettségi, de hirtelen minden érdekesebbé válik, aminek nincs köze a tanuláshoz? Ha ismerős, akkor íme néhány tipp, ami megkönnyítheti a tételek átnézését, az ismétlést.

1.  Rend a lelke mindennek.

Mindenekelőtt tegyél rendet ott, ahol nekiülsz tanulni. Csak a saját dolgodat nehezíted meg azzal, ha szennyest vagy mosatlant kerülgetsz egész nap. Ha felkeltél, szellőztess egy nagyot, pakold az asztalra a könyveket, készíts be magadnak egy üveg vizet, teát vagy kávét, némi harapnivalót, és indulhat a tanulás!

2. Pihenj, relaxálj.

Nem megoldás, ha korán reggeltől hajnalig megállás nélkül görnyedsz a könyvek felett. Ügyelj a nyolc óra alvásra, valamint ha túl sok minden van a fejedben, áll meg egy kicsit és relaxálj! Jó módszer, ha leülsz egy székre, kezeid a combra teszed, és behunyod a szemeid. Először a jobb karod feszítsd meg erősen, majd hagyd teljesen ellazulni. Ezután a bal karoddal tedd meg ugyanezt, majd a jobb lábaddal és a bal lábaddal is.

3. Tedd el a kedvenc dolgaid olyan helyre, ahol nem láthatod.

Igen, a telefon is ide tartozik vagy legalább kapcsold ki rajta az internetet. Nem célszerű, hogy előtted legyen a kedvenc magazinod, a laptopod vagy a kedvenc sorozatod menjen a bekapcsolt tévében. Szüntesd meg magad körül azt, ami arra emlékeztet, hogy mennyivel szórakoztatóbb dolgokkal foglalkozhatnál.

4. Legyen valaki, aki segít.

Ne félj megkérni valakit, aki segítséget nyújthat a tanulásban. Ez lehet barát, barátnő, testvér, anyuka, apuka, szomszéd – szinte bárki, akinek ismétlésképpen felmondod a tételeket vagy ő kérdez tőled pár dolgot.

Forrás: eduline.hu

Kép: kettosmerce.blog.hu; eduline.hu; 24.hu

Instagramcapture 6c1f7fea 4fa7 4621 af54 f3d54c1be526

Tanács Dóra Gréta

Tanács Dóra Grétának hívnak, jelenleg az SZTE JGYPK Kommunikáció és Média (Moderátor) szakos hallgatója vagyok. A gimnázium óta érdeklődök a média világa iránt, ekkor keltette fel figyelmemet először az újságírás. Az, hogy egyetemi szinten is tanulhatok róla hatalmas segítséget jelentett abban, hogy elkezdjem, és hogy színvonalas cikkekkel segítsem hallgatótársaim, oktatóim. Célom, hogy ezek által mindenki bepillantást nyerhessen az oktatás világába. Remélem, hogy a jövőben egyre többen bizalommal fogják majd olvasni írásaim, hiteles forrásként tekintenek rájuk, rám.