A tegnapi, SZTE Hallgatói Sztrájkbizottság által szervezett szegedi tüntetés után a sztrájkbizottság, a Miérthallgatók, a Hallgatói Hálózat tagjai, szegedi oktatók és középiskolások a bölcsészkar épületében folytatták a tiltakozást.

A BTK Auditorium Maximumában – ahol ’56-ban megalakult a MEFESZ – Rendkívüli Hallgatói Fórum vette kezdetét, ezt követően a hallgatók egy része virrasztással folytatta az estét, és az éjszakát az épületben töltötte.

Az SZTE EHÖK, a Miérthallgatók és a Szegedi Hallgatói Hálózat közös nyilatkozatot adott ki csütörtök reggel, melyet alább közlünk.

Az SZTE EHÖK tüntetése, a MiértHallgatók Menet a felsőoktatásért nevű akciója, valamint Rendkívüli Hallgatói Fóruma egy közös, 60 fős virrasztáson folytatódott.

A virrasztás résztvevői között voltak a fenti szervezetek képviselői mellett az SZTE hallgatói, illetve a Szegedi Hallgatói Hálózat tagjai is, akik közös együttműködési szándékukról biztosították egymást.

A szervezetek és csoportok a korábban megfogalmazott követeléseiket változatlan formában fenntartják.

A MiértHallgatók Rendkívüli Hallgatói Fóruma az épület elfoglalásává alakult át, amellyel a résztvevő hallgatók azt kívánták jelezni, hogy amennyiben a jelenlegi helyzet nem változik, követeléseiket nem teljesítik, további hasonló jellegű megmozdulásokat fognak tartani.

Szeged, 2012. december 20.

SZTE EHÖK

MiértHallgatók

Szegedi Hallgatói Hálózat