Folyamatosan változnak a különböző felsőoktatási intézmények szerkezetei, nevei, de az elmúlt hetekben néhány radikális változás ált be.

-  Eddig csak tervezték, de mostmár biztos: a Pető András Főiskola augusztustól a Semmelweis Egyetem része lesz. Így egyetlen állami főiskola marad Magyarországon.

-  A lex CEU miatt indított uniós kötelezettségszegési eljárás ellenére a kormány által Brüsszelbe küldött válasz szerint ennek a törvénynek nem lesz hatása. Az eljárás így minden bizonnyal folytatódni fog.

-  Idén augusztusban lecserélik a Pallasz Athéné Egyetem nevét. Ugyan nem rég óta hívják így a Szolnoki és a Kecskeméti Főiskola együttműködéséből létrejött alkalmazott tudományok egyetemét, mégis úgy döntöttek, hogy ezentúl Neumann János Egyetem lesz az intézmény neve.

Forrás: eduline.hu

Kép: retroradio.hu

Instagramcapture 6c1f7fea 4fa7 4621 af54 f3d54c1be526

Tanács Dóra Gréta

Tanács Dóra Grétának hívnak, jelenleg az SZTE JGYPK Kommunikáció és Média (Moderátor) szakos hallgatója vagyok. A gimnázium óta érdeklődök a média világa iránt, ekkor keltette fel figyelmemet először az újságírás. Az, hogy egyetemi szinten is tanulhatok róla hatalmas segítséget jelentett abban, hogy elkezdjem, és hogy színvonalas cikkekkel segítsem hallgatótársaim, oktatóim. Célom, hogy ezek által mindenki bepillantást nyerhessen az oktatás világába. Remélem, hogy a jövőben egyre többen bizalommal fogják majd olvasni írásaim, hiteles forrásként tekintenek rájuk, rám.