A szemeszter végével nem zárulnak be a világ legnagyobb egyetemeinek a kapui. Rengeteg ingyenes kurzust találhatunk a nyári szezonban is. A legjobb az egészben, hogy az elvégzésükhöz még csak ki sem mozdulnod a hűvös szobából. Rendben, ha nagyon ragaszkodsz hozzá, akkor a strandon is elvégezheted a képzéseket.

Június végén például indul az edX-en egy 4 hetes Java programozói tanfolyam teljesen ingyen. A kurzust a Microsoft szervezi, és 99 dollár ellenében papírt is adnak róla.

Július végén a Rochester Institute of Technology szervezésében egy kiberbiztonsági tanfolyam indul, ami a zsarolóvírusok idején még hobbiból hasznos lehet.

A Harvard se maradhat ki a sorból. Az egyetem most indított egy igazságszolgáltatásról szóló kurzust, ami 12 hét alatt elvégezhető. Rendben, ezért nem kapsz doktori címet, de nem is kerül több tízmillió forintba.

Az őszre igen hasznos felkészülést nyújthat a Kaliforniai Egyetem San Diegói campusának tanulás módszertani kurzusa.

Hajrá!


Forrás: eduline.hu

Képek: digitaliscsalad.hu

Margit

Hodován Margit

Hodován Margit vagyok, a Szegedi Tudományegyetem magyar alapszakos végzős hallgatója. Már középiskolás korom óta érdekel a média világa. Itt az egyetemen lehetőséget kaptam, hogy ne csak pusztán külső szemlélője, hanem részese is lehessek. Újságíróként eleinte kulturális témákról írtam cikkeket (programajánlók, színházkritikák, kiállítások), jelenleg teljesen más témákkal foglalkozom: a felső-, és közoktatási hírekkel. Ijesztő volt az elején, de mára ez háttérbeszorult. Ezekről is kell írni, kell olvasni és kell, hogy tudjunk róluk!