„A kiválasztási szakemberek általában három személyiségorientált alapkérdés valamelyikével támadnak, ezekre pedig jól fel kell készülni Peggy McKee karriertanácsadó szerint” – olvasható a Jobline oldalán.

Szinte ma már minden állásinterjún előkerül az, hogy a pályázó hogyan jellemezné magát egyetlen egy szóval.

„Természetesen nem ezen az egyetlen szón múlik, hogy megkapod-e az állást, ám amikor eldörren a kérdés, lepereghet előtted az életed filmje. De nyugi! Mi lehet a helyes válasz? Ez a meghirdetett állástól függ. Ne csak arra gondolj, ki vagy, hanem arra is, milyen viszonyod a meghirdetett pozícióval kapcsolatban. Melyik tulajdonság a legjellemzőbb rád? A helyes választ nagyjából ott kell keresgélni, hogy lelkes és kreatív vagy” - írja a Jobline.

A HR-es rengeteg dolgot le tud szűrni abból az egy szóból, amit kiválaszt a jelentkező, ezért fontos előre felkészülni ezekre. A lelkes kiváló jelző, de a kreatív még jobb, mert ezen a vonalon tovább lehet indulni. Ezután bizonyára rákérdeznek, miért ezt választottad, így már könnyebb a válaszadás, hiszen nem csak egy szót használhatsz. Kifejtheted, hogyan oldassz meg problémákat, milyen megoldásokat alkalmazol csapatjátékosként és miként szereled le a nehéz természetű kollégákat. Innen kezdve a beszélgetés már más mederben folyik, oldódik a görcs és meg tudsz mutatkozni a legjobb oldaladról.

Forrás: eduline.hu; jobline.hu

Kép: fthmb.tqn.com; executivestyle.com.au

Instagramcapture 6c1f7fea 4fa7 4621 af54 f3d54c1be526

Tanács Dóra Gréta

Tanács Dóra Grétának hívnak, jelenleg az SZTE JGYPK Kommunikáció és Média (Moderátor) szakos hallgatója vagyok. A gimnázium óta érdeklődök a média világa iránt, ekkor keltette fel figyelmemet először az újságírás. Az, hogy egyetemi szinten is tanulhatok róla hatalmas segítséget jelentett abban, hogy elkezdjem, és hogy színvonalas cikkekkel segítsem hallgatótársaim, oktatóim. Célom, hogy ezek által mindenki bepillantást nyerhessen az oktatás világába. Remélem, hogy a jövőben egyre többen bizalommal fogják majd olvasni írásaim, hiteles forrásként tekintenek rájuk, rám.