A DUE Médiahálózat, a diákújságíró egyesület 27. alkalommal kiírt Tehetségkutató Diákmédia Pályázatán bármelyik iskolatípus tanulói, szerkesztőségei indulhatnak. A részvétel felső korhatára pedig 25 év, pályázni kizárólag saját munkával lehet. Három korcsoportban értékelik a pályaműveket a kategóriákon belül: általános iskola, középiskola és felsőoktatás.

A pályázatokat csak és kizárólag elektronikusan lehet beadni (www.due.hu/palyazat). A pályázathoz szükséges adatok megadásán kívül fel kell tölteni a pályamunkákat. Kivételt képeznek a lapok, ezeket postai úton kell elküldeni, továbbá szükséges emellé egy rövid szöveges bemutatkozást is mellékelni.

A következő kategóriákban lehet nevezni:

1. AZ ÉV DIÁKÚJSÁGÍRÓJA

A címre diákújságírók pályázhatnak tényeken alapuló írással, például tudósításokkal, interjúkkal, riportokkal vagy publicisztikákkal.

2. AZ ÉV DIÁKRÁDIÓSA, DIÁKRÁDIÓJA

Diákrádiós műsorral egyének és szerkesztőségek küldhetik be anyagukat. Tematikus vagy irodalmi műsorral, magazinnal, riporttal, jegyzettel, interjúval egyaránt lehet pályázni.

A másik pályázási forma ezen kategórián belül: zenei diákrádiós műsorral, összeállítással jelentkezhetnek a zenei műsorvezetők.

3. AZ ÉV DIÁK-VIDEOÚJSÁGÍRÓJA

Egyének és maximum 3-4 fős csapatok pályázhatnak kisfilmmel, klippel vagy magazinműsorral, a téma szabadon választott az újságírói műfajok keretén belül.

4. AZ ÉV DIÁKLAPJA

A 2015/2016-os tanévben megjelenő újságokkal szerkesztőségek jelentkezését várják. Elsősorban a tartalom a meghatározó, de figyelembe veszik a lap küllemét is.

5. AZ ÉV DIÁKFOTÓSA

Bármilyen témájú fotóval és fotósorozattal lehet pályázni, de előnyben részesítik a portrékat, szocio- és eseményfotókat, valamint az újszerű megközelítéseket.

6. AZ ÉV ONLINE DIÁKMÉDIUMA

Egyének és csapatok küldhetik be önállóan elkészített és működtetett portáljaikat, blogokjaikat, online iskolaújságjaikat vagy magazinjaikat.

7. AZ ÉV MENTORA

Diákok, diákszerkesztőségek a munkájukat kiemelkedően támogató, segítő pedagógusokat ajánlhatják erre a díjra.

Az eredményhirdetés 2017. május 19-én, a budapesti Várkert Bazárban megrendezendő 24. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon lesz. Minden pályázót április elején értesítenek a pályázata érvényességéről, április második felében pedig az eredményhirdetéssel kapcsolatban tájékoztató levelet kap. A nyertes munkákból a DUE Tallózó 2017. május-júniusi számában, valamint honlapunkon válogatást tesznek közzé.

A feltöltő felület elérhető 2016. december 10-től a DUE Médiahálózat honlapján: www.due.hu/palyazat

A pályázatok meghosszabbított beadási határideje: 2017. március 31. éjfél

Az újságok beküldéséhez postacím: DUE Médiahálózat, 1583 Budapest Pf. 14.

A pályázati díjak összértéke több mint 2 millió forint.

A díjazottak kedvezményes részvételi lehetőséget nyernek Magyarország legjobb médiatáborába és leghatékonyabb gyakorlati médiaképzésére, a DUE Médiahálózat idei Médiatáborába, amelyet 2017 júliusában rendeznek meg.


Részletek és a pályázatokkal kapcsolatos további megkötések a www.due.hu honlapon olvashatóak.


Forrás: edupress.hu

Kép: muosz.hu; due.hu

Instagramcapture 6c1f7fea 4fa7 4621 af54 f3d54c1be526

Tanács Dóra Gréta

Tanács Dóra Grétának hívnak, jelenleg az SZTE JGYPK Kommunikáció és Média (Moderátor) szakos hallgatója vagyok. A gimnázium óta érdeklődök a média világa iránt, ekkor keltette fel figyelmemet először az újságírás. Az, hogy egyetemi szinten is tanulhatok róla hatalmas segítséget jelentett abban, hogy elkezdjem, és hogy színvonalas cikkekkel segítsem hallgatótársaim, oktatóim. Célom, hogy ezek által mindenki bepillantást nyerhessen az oktatás világába. Remélem, hogy a jövőben egyre többen bizalommal fogják majd olvasni írásaim, hiteles forrásként tekintenek rájuk, rám.