Az ötlet, az egyetem egyik oktatójának pattant ki a fejéből, mi lenne, ha madárotthonokat terveztetne a diákjaival. Az eredmény bámulatra méltó.

„Az építészet nyelvét, és szakmai fogásait a hallgatók elsajátíthatják a képzés különféle óráin, de az építészet egyúttal formaképzés és művészet is: a tervezés és az alkotás eszközeinek spektruma szélesíthető olyan tevékenységekkel, mint a festészet, a szobrászat, a fotózás, filmforgatás – vagy éppenséggel a madárodú-tervezés”– így foglalja össze az érdekes kezdeményezést Makra Sándor, a BME Építészmérnöki Kar Lakóépület-tervezési Tanszékének docense, olvasható az egyetem oldalán.

Az elmúlt években az oktató kurzusán a diákok terveztek már sakkfigurát is, most épp a madárház van soron. Az egyetem hallgatói nem fogták vissza kreativitásukat és szakmai tudásukat, és igazán érdekes, abszolút művészi alkotásnak számító madárotthonokat terveztek.

„Nemrég például képregényt kellett tervezniük a hallgatóknak. Két hetük volt a történet kitalálására, majd profi képregényrajzoló segített a műfajhoz kötődő forgatókönyv megalkotásában: a rajzokat már a diákok készítették el” – mesélte Makrai Sándor.

Forrás: eduline.hu, bme.hu

Képek: 24.hu, bme.hu

Margit

Hodován Margit

Hodován Margit vagyok, a Szegedi Tudományegyetem magyar alapszakos végzős hallgatója. Már középiskolás korom óta érdekel a média világa. Itt az egyetemen lehetőséget kaptam, hogy ne csak pusztán külső szemlélője, hanem részese is lehessek. Újságíróként eleinte kulturális témákról írtam cikkeket (programajánlók, színházkritikák, kiállítások), jelenleg teljesen más témákkal foglalkozom: a felső-, és közoktatási hírekkel. Ijesztő volt az elején, de mára ez háttérbeszorult. Ezekről is kell írni, kell olvasni és kell, hogy tudjunk róluk!