Az Index számolt be arról, hogy kivételes esetként kezeli az Alkotmánybíróság a lex CEU-t. Mindez azt jelenti, hogy a testület eseti munkacsoportot állít fel a törvény felülvizsgálatára.

A portál arról is ír, hogy mivel az intézkedés nem feltétlenül lassítja a döntéshozatalt, azt akár a július közepén induló nyári szünet előtt meghozhatják.

Miután Áder János aláírta és kihirdette az egy nap alatt megvitatott, majd a kormánypártok által elfogadott törvényt, az ellenzéki pártok és független képviselők együtt utalták az Alkotmánybíróság elé azt.


Forrás: index.hu, eduline.hu

Képek: 24.hu

Margit

Hodován Margit

Hodován Margit vagyok, a Szegedi Tudományegyetem magyar alapszakos végzős hallgatója. Már középiskolás korom óta érdekel a média világa. Itt az egyetemen lehetőséget kaptam, hogy ne csak pusztán külső szemlélője, hanem részese is lehessek. Újságíróként eleinte kulturális témákról írtam cikkeket (programajánlók, színházkritikák, kiállítások), jelenleg teljesen más témákkal foglalkozom: a felső-, és közoktatási hírekkel. Ijesztő volt az elején, de mára ez háttérbeszorult. Ezekről is kell írni, kell olvasni és kell, hogy tudjunk róluk!