A velencei bizottság Budapestre érkezett az elmúlt héten, és úgy tűnik, véleményük döntő lehet CEU-ügyben.

Az Európa Tanács alkotmányjogi tanácsadó testülete, a velencei bizottság küldöttsége Budapestre érkezett, hogy találkozzon a magyar kormány, valamint a Közép-európai Egyetem képviselőivel.

Ez a bizottság az egyetem vezetésének elmondása szerint azért érkezett Budapestre, hogy tájékozódjanak, mielőtt véleményt mondanak a CEU-t ellehetetlenítő törvénymódosításról.

A nemzetközi küldöttség a magyar kormány részéről Palkovics László oktatási államtitkárral, valamint Maruzsa Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkárral tárgyalt.

Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter korábbi nyilatkozata szerint, ha a velencei bizottság határozatot hoz a lex CEU-ról, azt a kormány figyelembe veszi, és akár a jogszabályt is módosíthatják.

Forrás: eduline.hu

Kép: mandiner.hu; nepszava.hu

Instagramcapture 6c1f7fea 4fa7 4621 af54 f3d54c1be526

Tanács Dóra Gréta

Tanács Dóra Grétának hívnak, jelenleg az SZTE JGYPK Kommunikáció és Média (Moderátor) szakos hallgatója vagyok. A gimnázium óta érdeklődök a média világa iránt, ekkor keltette fel figyelmemet először az újságírás. Az, hogy egyetemi szinten is tanulhatok róla hatalmas segítséget jelentett abban, hogy elkezdjem, és hogy színvonalas cikkekkel segítsem hallgatótársaim, oktatóim. Célom, hogy ezek által mindenki bepillantást nyerhessen az oktatás világába. Remélem, hogy a jövőben egyre többen bizalommal fogják majd olvasni írásaim, hiteles forrásként tekintenek rájuk, rám.