Véget ért pénteken a 35. Kárpát-medencei diákírók és -költők találkozója Sárváron. A négynapos irodalmi táborozás záróünnepségén kiosztották az Írók Alapítványa és Szakszervezete által kiírt pályázat díjait – tájékoztatta az MTI-t Mezey Katalin, az Írók Szakszervezetének főtitkára, a rendezvény főszervezője.

Ebben az évben 382 középiskolás pályázó munkái közül választott a neves írókból, költőkből és irodalomtörténészekből álló zsűri, a legjobb 50 pályamunka beküldőjét pedig meghívták egy négynapos sárvári táborozásra is, amelynek során a zsűrivel együtt egyfajta közös műhelymunka keretében elemezték a beküldött pályamunkákat.

Vers kategóriában arany oklevelet vehetett át Apóh Zsófia és Gantner Dániel Budapestről, ezüst oklevéllel díjazták a szegedi Mészáros Pétert és a Miskolc melletti Ongáról érkezett Polák Pétert. Bronz oklevelet vehetett át Kali Ágnes a romániai Sepsiszentgyörgyről, B. Kiss Mátyás Várpalotáról és Szabó Márton Szigetszentmiklósról. Sárvár különdíját Mátyás Lilla kapta a romániai Kovásznáról, a pályázók díját pedig Kali Ágnes vehette át. Dicséretben részesült Bozó Patrik Érdről, Ordódy Frantisek Pannonhalmáról és Purosz Leonidasz Szegedről.

Próza kategóriában arany oklevéllel jutalmazták a budapesti Verhás Máté pályamunkáját, ezüst oklevelet vehetett át a kecskeméti Miklya Emese Sára, bronz oklevéllel ismerték el a Debrecen melletti Nyírmártonfalváról érkezett Dobi Frida, valamint a Pilisszentivánról érkezett Bárdi Bálint munkáját. A pályázók díját próza kategóriában a szegedi Mészáros Péter kapta. Dicséretben részesült Nagy Levente a szerbiai Bácskatopolyáról és Kiscsatári Zsófia Komáromból.

Tanulmány kategóriában arany oklevéllel jutalmazták a várpalotai B. Kiss Mátyást. Ezüst oklevelet kapott a romániai Olaszleszke-Barótról érkezett Gál Enikő, bronz oklevelet pedig két vasi pályázó vehetett át, Bajnok Borbála Sárvárról és Katics Eszter Szombathelyről. Dicséretet kapott Toledo Gabriella, Nyíregyházáról.

MTI