A Telekom VOLT fesztivál nulladik napja már évek óta egy hatalmas gálaesttel nyitja meg a rendezvényt, melyen átadásra kerül a Petőfi Zenei Díj is. Idán három kategóriában nyert a Halott Pénz, de Ákost és Rúzsa Magdit is díjazták. - írja az MTI.

A kedd esti gála csúcspontja volt a díjátadó ünnepség: a zenei elismerést nyolc kategóriában adták át. Az év dala a Halott Pénz Darabokra törted a szívem című száma lett, Az év együttese címet pedig ugyancsak ők nyerték el.

A Petőfi Zenei Díjat a Petőfi Rádió alapította, hogy támogassák a magyar könnyűzenei élet kiemelkedő alkotóit. A nagy költőt ábrázoló bronzszobor egy kristálytalapzaton áll, mikrofonnal a kezében. A jelölés alapját a Petőfi Rádión 2015. március 1. és 2016. március 1. között legtöbbet játszott 150 magyar dal képezte, közülük választotta ki a kategóriák öt-öt jelöltjét a zenészekből, producerekből, zenei szerkesztőkből, újságírókból, koncert- és fesztiválszervezőkből álló kétszáz fős szakmai testület. A jelöltekre június 20-ig lehetett szavazni a www.petofilive.hu oldalon, majd a szakmai testület is újra voksolt.


Az év legjobb férfi előadója idén Szabó Balázs, a női  pedig Rúzsa Magdi lett. Kiosztották Az év videoklipje elismerést is, melyet a Wellhello és Halott Pénz kapott az Emlékszem, Sopronban című közös dalért. Az év felfedezettje megosztva a Fran Palermo és Freddie lett, Az év dj-jének pedig Karanyit választották, Az év koncertjéért a Petőfi Zenei Díjat pedig Ákos kapta tavaly decemberi dupla Aréna-koncertjéért. Életműdíjat vett át Bereményi Géza is.

A 150 perces showműsorban fellépett a belga Lost Frequencies, a hazai színtérről a Punnany Massif, a Margaret Island, a Szabó Balázs Bandája Julie Rens belga énekesnővel, Lotfi Begi, ByeAlex és Mező Misi, Kis Grófo, Rúzsa Magdi, Ákos és Marge, a Halott Pénz, a Quimby, valamint a Wellhello.

A Petőfi Zenei Díj gálát a Duna World, a Petőfi Rádió, a Petőfi TV és a petőfilive.hu élőben közvetítette.

Képek: petofilive.cms.mtv.hu, cdn1.haon.hu


Vivi

Mező Vivien

Szeptemberben kezdem az SZTE-n a Kommunikáció és médiatudomány mesterképzést, előtte ugyanitt magyar alapszakot végeztem kommunikáció minorral. Már a gimnáziumban is érdekelt a média, a hírszerkesztés, ekkor kezdtem el újságíróként tevékenykedni a suliújságban. Az egyetemre kerülve rögtön kaptam az alkalmon, hogy itt is részese lehessek valami hasonlónak, így elsőként a SZTE-reo, majd az Epresso újságírója lettem, most pedig az Epresso főszerkesztőjeként tevékenykedem. Főként közéleti, illetve oktatással kapcsolatos témákkal foglalkoztam és foglalkozok most is, de nyitott vagyok mindenre. Szerintem ez az egyik legfontosabb újságírói tulajdonság, így igyekszem minden témáról mélyreható és hiteles cikket készíteni, hogy a különböző problémák minden oldalát megismerjék az olvasók.